Miercuri, zi cu ghinion pentru handbalul şi voleiul zălăuan

Handbal Club Zalău şi Sport Club Municipal Zalău au pierdut jocurile disputate miercuri, pe teren propriu. Pentru HC Zalău a fost ultimul joc din acest an, deoarece urmează acţiunile echipei naţionale,  participarea la Trofeul Carpaţi şi la Campionatul Mondial. Echipa lui Tadici spera să încheie anul printr-o victorie în faţa fanilor, dar pe teren, lucrurile au stat altfel în duelul cu Măgura Cisnădie şi au fost cât se poate de tensionate, în special spre final.

Măgura a fost echipa care a început în forţă, conducând cu 7 – 2 după 14 minute de joc. A fost un handicap remontat greu de echipa zălăuană, care a revenit la un gol până la pauză, 14 – 15. Imediat după reluare, Zalăul a restabilit egalitatea prin Alexandra Mărginean, reuşind apoi să preia conducerea. Cu un sfert de oră înainte de final, formaţia condusă de Gheorghe Tadici avea un avans de trei goluri, 25 – 22. Măgura s-a apropiat la 24 – 25, iar Krisztina Toth a ratat o aruncare de la şapte metri la acest scor, în minutul 51. Imediat s-a făcut 25 – 25, iar finalul a fost unul de „care pe care”. Zalăul nu a mai reuşit să revină la conducere, cauzele fiind atât greşelile jucătoarelor noastre în ofensivă, cât şi unele decizii controversate de arbitraj. Scorul final a fost 27 – 28, înfrângere în urma căreia Zalăul rămâne cu 8 puncte şi riscă să coboare pe penultimul loc.

Conducerea HC Zalău a postat pe pagina de socializare, la scurt timp după meci, că va înainta un memoriu către Federaţia Română de Handbal, urmare a prestaţiei arbitrilor Iliescu şi Manea, menţionând că „s-au comis peste 20 de greşeli flagrante de arbitraj împotriva noastră”.

Nici echipa de volei nu a avut o soartă mai fericită, SCM Zalău cedând cu 2 – 3 duelul cu Steaua, din sferturile de finală ale Cupei României. Voleibaliştii zălăuani au condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi, dar valoarea adversarilor şi-a spus cuvântul în momentele importante ale jocului, steliştii revenind de fiecare dată pe tabelă.

25 – 21 în favoarea Zalăului a fost scorul actului de debut, apoi oaspeţii s-au impus cu 25 – 20. SCM a revenit în parţialul trei şi s-a impus cu 25 – 22, dar a cedat cu acelaşi scor actul patru, meciul intrând în „decisiv”. Cu excepţia debutului, echipa zălăuană a fost condusă tot timpul în tie-break, fiind nevoită să ceară time-out la 3 – 5 şi 5 – 9. Elanul Stelei nu a mai putut fi oprit, iar setul decisiv s-a încheiat cu 15 – 12 în favoarea oaspeţilor. În urma acestui rezultat, şansele Zalăului la calificarea în Final-Four-ul Cupei României s-au diminuat considerabil.

Sâmbătă, SCM Zalău va susţine un nou joc pe teren propriu, de această dată în campionat, împotriva Rapidului. Partida este programată la ora 18.

One Thought to “Miercuri, zi cu ghinion pentru handbalul şi voleiul zălăuan”

  1. […] Handbal Club Zalău şi Sport Club Municipal Zalău au pierdut jocurile disputate miercuri, pe teren propriu. Pentru HC Zalău a fost ultimul joc din acest an, deoarece urmează acţiunile echipei naţionale,  participarea la Trofeul Carpaţi şi la Campionatul Mondial. Echipa lui Tadici spera să încheie anul printr-o victorie în faţa fanilor, dar pe teren, lucrurile au stat altfel în duelul cu Măgura Cisnădie şi au fost cât se poate de tensionate, în special spre final. Măgura a fost echipa care a început în forţă, conducând cu 7 – 2 după… Citeste mai mult […]

Leave a Comment